skip to Main Content

Öppet Hus

Öppet Hus på BEMU
Onsdag 15 februari 17.30–19.30

Ta chansen och besök BEMU i Borlänge för att bekanta dig med Sveriges nya musikhögskola för musikskapare. Träffa några av våra lärare samt vår första årskull av BEMU-studenter. Utgångspunkten för detta Öppet Hus är i Brunnsvik Creative Music’s lokaler på Wallingatan 15, andra våningen. Här kommer det också att serveras fika för besökare. Kl 17.45 och kl 18.45 informerar rektor Peter Holmstedt och utbildningsledare David Myhr om vår skola och utbildningen i Musikskapande så man kan välja ett av dessa tillfällen.

Under kvällen finns möjlighet att besöka våra tillfälliga lokaler i Wallinskolan på andra sidan gatan och titta på både klassrum, arbetsstudios och huvudstudion Valley Sound Studio som BEMU nyttjar. Där kommer vår lärare i ljudteknik, Markus Sjöberg (som även till vardags är studiotekniker på Kungliga Musikhögskolan), att sitta i kontrollrummet och arbeta med BEMU-studenter samt svara på frågor. I studions liverum kommer trummisen Jonna Löfgren (Glasvegas, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim) att hålla en lektion i musikerskap och samspel. Det kommer även finnas möjlighet att besöka de musikstudios som BEMU har tillgång till i Gamla Brandstationen.

Välkommen!

Det har tidigare utannonserats att Öppet Hus skulle vara möjligt att ta del av via länk. Tyvärr så visade det sig dock att de tekniska utmaningarna med att live-streama var för stora i år när vi har tillfälliga lokaler och evenemanget är utspritt i fyra lokaler i två olika byggnader. Vi kommer i stället att låta filma delar av kvällen och hoppas kunna presentera en video med lite glimtar från Öppet Hus någon gång i mitten av mars.

Back To Top