skip to Main Content

Musikhögskolan för dig som aldrig tror att du ska gå på en musikhögskola. För dig som vill göra musik och nå ut med den till andra. Som har saker att säga, saker att uttrycka. 

På Brunnsviks Enskilda Musikhögskola får du under två år arbeta med din kreativitet, lära dig mer om låtskrivande och framförallt om ditt eget låtskrivande. Utbildningen utgår från vem du är och vill bli. Noter och musikteori är bra att kunna, men du behöver inte kunna det innan du börjar på BEMU. Du lär dig på utbildningen det du behöver för att kunna jobba med andra musiker och producenter och låtskrivare. 

  • Lär dig nya vägar till att boosta din kreativitet och hålla den vid liv! Lär dig gamla och nya perspektiv på låtskrivande – och framförallt – hitta ditt eget!
  • Lär dig att få dina inspelningar att låta som din vision, lär dig mer om musikproduktion och liveframträdanden!
  • Få kunskaper om musikbranschen av de bästa, de som jobbar med detta på riktigt med världen som arbetsfält!
  • Har du hjärta och passion och ideér? Då söker du Brunnsviks Enskilda Musikhögskola och blir bäst på det du gör och vill göra!
  • Spelar du i band? Sök hela bandet och ägna två år att bli bäst på det ni gör och vill göra!
  • Jobba med erfarna och kunniga lärare med spetskompetens och unika erfarenheter. De bästa! 

Utbildningen bygger på din passion, originalitet, vilja och driv mer än på teoretiska kunskaper. Skapa ditt eget sätt att skapa och arbeta med musik med utgångspunkt från dina gamla och nya inspirationskällor. Ta chansen att gå ett högskoleprogram för musikaliska arkitekter som skapar ny musik utifrån den man är och vill bli. 

Utbildningen Musikskapande är en tvåårig högskoleutbildning (120 Hp) på heltid som ger dig unika kunskaper utifrån dina egna mål med att skapa musik. Musikgenre spelar ingen roll – allt är välkommet på BEMU, så länge det görs med hjärta, själ och passion. Utbildningen bedrivs i Borlänge.

Mer information om BEMU får ni i våra filmer från Öppet Hus 15 feb 2023: 

  • Information om BEMU med rektor Peter Holmstedt och utbildningsledare David Myhr. (Ovan) Se på YouTube.
  • Besök hos BEMU-studenter som jobbar i kontrollrummet i Valley Sound Studio under ledning av huvudläraren i delkursen Musikproduktion och Ljudteknik, Markus Sjöberg. Se på YouTube.
  • Besök hos BEMU-studenter som jobbar i liverummet i Valley Sound Studio med delkursen med en av lärarna i delkursen Samspel, Jonna Löfgren. Se på YouTube.
  • Besök hos BEMU-studenter i ett av BEMU:s studio/arbetsrum. Se på YouTube.
Back To Top