skip to Main Content

Kontakta oss

BEMU
Brunnsviks Enskilda Musikhögskola
Trädgårdsgatan 4
784 34 Borlänge
info@bemu.se

Peter Holmstedt, rektor, peter.holmstedt@bemu.se, tel ‭ 076-677 94 80‬
David Myhr, utbildningsledare, david.myhr@bemu.se, tel 070-510 37 00
Jakob Grundtman, teknisk chef och lärare i musikproduktion, jakob.grundtman@bemu.se, tel ‭073-978 44 70‬
Thomas Alm, kommunikatör, thomas.alm@bemu.se, tel 070-324 21 20
Peter Holmstedt, rektor på BEMU.

Peter Holmstedt – Rektor

BEMU:s rektor Peter Holmstedt är basist och ett stort Star Wars fan. Efter att ha deltagit i Berklee College of Music’s Summer Performance Program 1992 har hans musikaliska skola bestått i att spela och lära av andra i otaliga band och inhopp med olika artister. Att spela ihop med andra i skarpt läge, att vara och skapa tillsammans i ögonblicket är den stora drivkraften och en förklaring till att alla möjliga stilar och genrer har spelats genom åren. Artister som Peter spelat med på gig, clinics eller inspelningar är Eric Gadd, Morgan Ågren, Dan Reed, Jojje Wadenius, Conny Bloom, La Gaylia Frazier, Papa Dee med flera. För närvarande spelar han huvudsakligen med gruppen P-Floyd.

David Myhr – Utbildningsledare

BEMU:s utbildningsledare David Myhr var på 90-talet frontman i The Merrymakers – ett band med internationella framgångar, främst i Japan. På 00-talet jobbade han som producent och låtskrivare för japanska artister. Numera är han soloartist och har släppt två album och två EP. David har också co-writat låtar för biofilm och många jinglar för radioreklam. Han har The Beatles som sin religion och uppträder ibland som The Living Beatles Jukebox men gör även i rollen som ”Benny” i ABBA-tributebandet Super Trouper. På BEMU undervisar David i bland annat låtskrivande och branschkunskap samt handleder examensarbeten. Läs mer om David här.

Jakob Grundtman – Teknisk chef/Lärare

Jakob Grundtman undervisar i bland annat ljudteknik och musikproduktion i våra studiomiljöer. Han har en bakgrund som frilansande mixare, producent och live ljudtekniker baserad i Falun. Som mixare har han jobbat med många olika band och genrer. Han är musiker i grunden och växte upp spelande allt från grekisk folkmusik till hårdrock. Jakob började spela nyckelharpa och senare bas och gitarr. När han inte är i studion jobbar han som live ljudtekniker och har turnerat många år med artister som The tallest man on Earth och Daniel Norgren. Numera jobbar Jakob också på konsertarenan Dalhalla som systemtekniker.

Thomas Alm – Kommunikatör

Saxofonisten, kompositören och arrangören Thomas Alm fick sin musikaliska utbildning på Berklee College of music i Boston och kombinerar arbetet på BEMU med frilansjobb som musiker och med att jobba som musiklärare på Brunnsvik Creative Music och på Musikkonservatoriet Falun. Han driver även studion Elm Tree Studio. Thomas har samarbetat med många artister, leder sin egen kvartett, soulbandet Soulstation, Elm Tree Soul Project och spelar även i bandet P-Floyd som rönt stora framgångar i Sverige med sina spektakulära shower.

Back To Top