skip to Main Content

Ansökan

”De har verkligen tänkt på att få till en kreativ atmosfär.” – William Söderlund, BEMU 1

Öppet för sen anmälan!

Så här ansöker du till BEMU
Du fyller i en ansökan i nedanstående formulär där du får svara på några grundläggande frågor (namn, kontaktuppgifter etc). Du får också chansen att skriva en personlig beskrivning av dig själv, din musik och din bakgrund samt berätta lite om varför du söker till BEMU och vad du hoppas få ut av utbildningen om du skulle komma in. Dessutom ombeds du ladda upp länkar till 3-5 exempel på musik som du skapat eller varit med och skapat. (Det kan vara länkar till t ex Spotify, YouTube, SoundCloud, BandCamp, Google Drive, Dropbox e dyl). Du ska också skriva något om vad din roll varit i skapandet av respektive låt. Det finns också möjlighet att dela andra länkar til sidor (t ex hemsida, Facebook, YouTube etc) som hjälper oss att lära känna dig som musikskapare.
Om ni söker som band – vilket man är välkommen att göra på BEMU –  så ska varje medlem göra en separat ansökan (men bara en av er behöver bifoga länkar till musiken).
Om du blir kallad vidare
Senast den 23/4 får du veta om du blir kallad vidare till antagningsprov dit du i så fall är välkommen till oss för ett samtal om dig själv och din musik. Dessa kommer att äga rum på BEMU den 6-8 maj. Bor du väldigt långväga, är bortrest eller har annat som krockar just de dagarna kan vi i undantagsfall ordna med intervju och spelprov on-line (Zoom).

Syftet med det hela är att få lära känna dig närmare genom att träffa dig personligen samt höra dig framföra din musik. Du får också ca 10 minuter på dig att spela upp exempel på musik för oss. Du kan spela själv, till bakgrunder, eller ha med vänner att spela ihop med. Söker ni som band spelar förstås hela bandet. Förutom att vi ställer frågor till dig får du också tillfälle att ställa frågor till oss. På så sätt vill vi försöka försäkra oss om att se till att vi matchar varandra. Dvs att du har rätta förutsättningar för att studera på BEMU. Men också att det vi erbjuder på BEMU är rätt för dig.

Besked om antagning
Senast den 15/6 siktar vi på att meddela vilka som erbjuds en plats till hösten 24. (På BEMU finns totalt 15 platser per årskurs).
Har du frågor – stora eller små – så är det bara att mejla till: ansokan@bemu.se
Vi ser fram emot att få ta emot din ansökan och lyssna till din musik!
Back To Top